«Міг вийти на пенсію, але продовжив працювати»: дружина розповіла про загиблого, під час удару по Дніпровській ГЕС, водія тролейбуса | Новини Запоріжжя

Вранці 22 березня ворог завдав масований удар по Запоріжжю. По Дніпровській ГЕС були завдані два прямих удари. Внаслідок одного з них загинув водій тролейбуса. Геннадію Сківському було 62 роки. Чоловік близько 40 років працював водієм тролейбуса.

Про це повідомляє «Меморіал: вбиті росією» з посиланням на рідних загиблого.

Генадій родом з Запоріжжя. Будучи за фахом мотористом, працював з 1980-х років водієм тролейбуса і навчав інших цій справі.

«Я знала Геннадія із 1987 року, стажувала у нього. Це був інструктор від Бога, усе міг розказати, детально розʼяснити. У житті надійнішого колеги, аніж він, я не зустрічала. Він міг покинути все та побігти на допомогу іншим, дати пораду, виконати кожне прохання – навіть якщо це здається неможливим. Без перебільшень, людина з великої літери, і змиритися з тим, що його немає, ми не можемо», – каже колега Ольга Ярочкіна.

Вранці 22 березня Геннадій був на чергуванні: відвозив і забирав з роботи працівників. Колеги кажуть, що цю справу довіряють виключно досвідченим співробітникам. Тоді чоловік довіз зі зміни додому і свою цивільну дружину Наталію, яка працює водійкою трамвая.

«На момент обстрілу Гена у тролейбусі був один. Після першого «прильоту» він не розгубився, а встиг поставити машину на ручник, що свідчить про його професіоналізм. Відкрив задні двері, взяв телефон, намагався зателефонувати диспетчеру, проте вже не зміг…», — розповіла Наталія Меркулова.

У 55 років Геннадій міг вийти на пільгову пенсію. Та, за словами цивільної дружини, не зробив цього, бо любив свою роботу.

«Добрий та хазяйновитий чоловік. Часто шукав нові рецепти в інтернеті, щодня розповідав, що сьогодні приготує… Він варив борщі для моєї подруги, яку доглядаю, і так їй подобалася ця страва від Гени», – додала Наталія.

У Геннадія Сківського залишилися мама, цивільна дружина, брат, сестра, діти та племінники.

Допомогти родині загиблого можна за реквізитами 5363 5420 1276 7332 (картка Наталі Меркулової, цивільної дружини Геннадія).

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», у результаті ракетних ударів в Запоріжжю загинули 35-річний чоловік та його 9-річна донька, а також водій тролейбуса, який був на маршруті. Фрагменти їхніх тіл були вилучені з-під завалів і згорілого транспорту та ідентифіковані за ДНК-профілями.

Радіоактивний предмет виявили у промзоні Запоріжжя: місце охороняють правоохоронці

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя