Масово грабують й забирають до катівень: що відбуваються у тимчасово окупованому Енергодарі | Новини Запоріжжя

Російські загарбники продовжують тиснути на мешканців тимчасово окупованих територій. Під час так званих «виборів» психологічний й фізичний тиск на людей посилився.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару в етері «24 каналу».

Примусова паспортизація в тимчасово окупованому місті активно триває. Без паспорта країни-агресора неможливо потрапити до лікарні, отримати життєво важливі ліки й виїхати з населеного пункту.

«На блокпостах постійно питають паспорти. Українські документи рвуть або забирають, і людина залишається взагалі без документів. І це дійсно такий тиск. Триматися в цих умовах досить важко проукраїнські налаштованим мешканцям, які лишаються у місті і чекають Збройні сили України», — зазначив міський голова.

Дмитро Орлов також повідомив, що російські загарбники масово грабують людей, а також проводять обшуки в будинках, гаражах й приватних дачних садибах. Він також відзначив, що на мешканців міста тиснуть не тільки психологічно, але й фізично. Є багато випадків коли людей забирають до катівень, бо вони не мають російських паспортів.

«Катівень уже багато, є навіть ті, які знаходяться у самому місті у відділку поліції, де нещодавно прилетів, до 3-го поверху, дрон. Але там цивільних не було, бо вони їх тримають в підвальних приміщеннях», — підкреслив Орлов.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», вранці 18 серпня пролунав вибух у будівлі окупаційних «правоохоронців» в Енергодарі. В результаті численні поранення отримали: начальник міського відділу полковник МВС Росії Павло Чесанов (Чуваська республіка), його заступник з оперативної роботи, керівник слідчого відділу, начальник чергової частини та керівники низки підрозділів.

23 серпня в Енергодарі пролунало кілька потужних вибухів. Перший вибух пролунав у штабі ФСБ, де на той момент проводили захід для особового складу ворожих військ. Коли російські окупанти почали евакуюватися, був завданий повторний удар.

Вранці 28 серпня у тимчасово окупованому Енергодарі пролунав вибух. Відомо, що «постраждала» імпровізована казарма підрозділу Росгвардії «ОМОН» — «Ахмат-1».

В Запорізькій області взяли в полон зрадника України, який воював на боці окупантів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя