Масові викрадення, грабіж та тортури затриманих: колаборантам із Запорізької області повідомлено про підозру | Новини Запоріжжя

П’ять мешканців Запорізької області добровільно пішли працювати у створене російськими загарбниками «головне управління МВС по Запорізькій області Росії». Їх призначили до складу Мелітопольського та Бердянського підрозділів окупаційної поліції РФ.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На своїх посадах колаборанти застосовували каральні заходи проти учасників спротиву. Фігурантів також звинувачують у масових викраденнях людей та пограбуванні мирних жителів. Крім того, вони ув’язнювали мирних мешканців у катівні, облаштовані в захоплених будинках.

Прихильники «російського миру» піддавали жорстоким тортурам патріотів України, таким чином змушуючи їх співпрацювати. Крім того, колаборанти застосовували репресії для залякування мирних жителів для забезпечення їхньої «явки» на фейковому референдумі щодо «приєднання» регіону до Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України у Запорізькій області повідомили про підозру колаборантам за частиною 7 статті 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Продовжуються комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності колаборантів, які ховаються на тимчасово окупованій території.

Організовував лікування поранених окупантів: суд виніс вирок колаборанту із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя