Лише в половині шкіл Запорізької області можна пристосувати укриття для проведення занять, — Федоров | Новини Запоріжжя

Запорізька обласна влада назвала своїми пріоритетними завданнями будівництво фортифікаційних споруд та укриттів. Наразі триває будівництво фортифікаційної лінії. Всі роботи обіцяють виконати в строк. Що стосується укриттів, то їх має бути більше.

Це зазначив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Запоріжжя знаходиться за 35 кілометрів від лінії фронту, тому укриття мають бути якомога ближче і доступніше для людей. Наразі обласна влада сфокусувала увагу на укриттях для школярів. На сьогодні в Запорізькій області знаходиться 50 тисяч дітей, які навчаються онлайн. З 1 квітня 51 школа, де вчиться 10 тисяч дітей, працює в змішаному форматі.

«Звичайно це надскладні умови, пристосовані умови, але найголовніше, що ці умови безпечні. Головним також є те, що наші діти спілкуються і в офлайн-форматі здобувають освіту, а це точно якісніше ніж в онлайн, — зазначив Федоров. — Ще 40 тисяч дітей здобувають освіту онлайн і до 1 вересня, ми маємо на меті, дати їм можливість, якщо їхні батьки виявлять згоду, ходили до шкіл офлайн».

Для цього будуть побудовані абсолютно нові інноваційні підземні школи. А також  відремонтовані укриття в тих школах, в яких вони є.

«На жаль, зі 118 шкіл, які на території Запорізької області, лише у половини є укриття, які взагалі можна відремонтувати та пристосувати для навчання», — сказав Федоров.

Крім того, наразі впроваджуються системи укриттів в громадських місцях. Наступного тижня обласна влада планує її презентувати мешканцям регіону.

Відновлення понівечених багатоповерхівок на Запорізькій: озвучені попередні дати завершення робіт

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя