Карта бойових дій в Україні 3 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 3 жовтня.

Мапа бойових дій в Україні 3 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 3 жовтня, в Україні розпочалася 587-ма доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 3 жовтня.

Українські війська незначно просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області внаслідок продовження контрнаступальних операцій на західній частині Запорізької області та поблизу Бахмута 2 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 жовтня, показують, що українські сили незначно просунулися на північний захід від Новомайорського.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

2 жовтня російські джерела здійснили невдалі наземні атаки поблизу Кремінної. 2 жовтня український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалу атаку поблизу Макіївки. Російські джерела стверджували, що 2 жовтня українські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Кремінної. Міноборони Росії стверджувало, що російські сили відбили дві українські атаки поблизу Діброви.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські війська продовжували наступальні операції в районі Бахмута, але 2 жовтня не досягли жодних підтверджених успіхів. Речник Східної групи військ ЗС України капітан Ілля Євлаш заявив, що важкі бої тривають на південь від Бахмута в районі залізничної колії, вздовж якої проходить нинішня російська лінія захист.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

2 жовтня російські війська продовжили наступ на лінії Авдіївка-Донецьк і нещодавно просунулися вперед. Російські мілблогери стверджували, що російські війська 1 і 2 жовтня захопили кілька українських позицій поблизу Сіверного і Степового. Повідомляється, що 2 жовтня українські сили контратакували на лінії Авдіївка-Донецьк, але не просунулися. Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські сили відбили українські атаки поблизу Невельського та Красногорівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Український чиновник заявив, що російські війська все частіше використовують авіацію для ударів по Херсонській області вночі, а не вдень. Речник українського Південного оперативного командування капітан першого рангу Наталія Гуменюк заявила, що російські війська запустили лише дві авіаційні бомби КАБ-500 по Херсонській області протягом доби 1 жовтня, але вночі з 1 на 2 жовтня випустили 18 авіабомб КАБ-500. Гуменюк повідомив, що російський удар пошкодив лікарню та критичну інфраструктуру.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя