Карта бойових дій в Україні 14 липня

Карта бойових дій в Україні 14 липня -

Карта бойових дій в Україні 14 липня — фото: rbc.ua

Сьогодні, 14 липня, в Україні розпочалася 506-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 14 липня.

Українські війська 13 липня продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках лінії фронту, на окремих ділянках досягли успіхів. У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському (західна частина Запорізької області) та Бердянському (район кордону Донецько-Запорізької області) напрямках. Генштаб України повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на напрямках Новоданилівка-Широка Балка (приблизно 3 кілометри на південь від Оріхова) та Мала Токмачка-Новопокровка (6-13 кілометрів на південний схід від Оріхова). Українські офіційні особи також повідомили, що українські сили наступали на південному фланзі Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 липня, показують, що українські сили нещодавно здійснили просування на північ від Красногорівки (9 кілометрів на північ від Авдіївки). 

Карта бойових дій 14 липня –Карта бойових дій 14 липня – Фото: understandingwar.org

13 липня російські та українські війська вступили в позиційні бої поблизу Кремінної. Міністерство оборони Росії заявило, що українські війська безуспішно атакували російські позиції біля Діброви (4 кілометри на південний захід від Кремінної) та Кремінної. Колишній посол «ЛНР» у Росії Родіон Мірошник заявив, що російські війська вступили в бій з українськими силами в районі Кремінського та Серебрянського лісництв. Російський військовий блогер стверджував, що російські війська продовжували штурм поблизу Торського (13 кілометрів на захід від Кремінної). 

Карта бойових дій 14 липня –Карта бойових дій 14 липня – Фото: understandingwar.org

13 липня українські війська здійснили наземні атаки та просунулися до Бахмута. Генштаб України та заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомили, що українські війська продовжують контрнаступальні дії на північ і південь від Бахмута та просунулися на південному фланзі Бахмута.  Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що українські сили мають успіхи в районі Бахмута та просуваються на нові позиції. Міністерство оборони (МО) Росії стверджувало, що підрозділи російської Південної групи військ відбили українські атаки біля Веселого (20 кілометрів на північний схід від Бахмута).

Українські та російські сили продовжують вести наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк 13 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 липня, показують, що українські сили нещодавно здійснили обмежене просування на північ від Красногорівки (9 кілометрів на північ від Авдіївки).

Карта бойових дій 14 липня –Карта бойових дій 14 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 14 липня –Карта бойових дій 14 липня – Фото: understandingwar.org

Українські сили повідомили про проведення наступальних операцій у західній частині Донецької області 13 липня. Російське джерело стверджувало, що російські сили відбили українську диверсійно-розвідувальну групу на півночі Володимирівки (10 кілометрів на південний схід від Вугледара).

Російські військові блогери стверджували, що станом на 13 липня українські війська зберігають  присутність на східній частині Херсонській області. Російські військові блогери стверджували, що вогонь російської артилерії заважає українським силам підсилити або поповнити угруповання біля Антонівського мосту на східному березі Херсонської області.

Карта бойових дій 14 липня –Карта бойових дій 14 липня – Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій 14 липня –Карта бойових дій 14 липня – Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя