Кабінет міністрів погодив кандидатуру нового очільника Запорізької ОВА: хто претендує на посаду | Новини Запоріжжя

Новим очільник Запорізької обласної військової адміністрації може стати Іван Федоров, нинішній голова тимчасово окупованого Мелітополя.

Про це у своїх телеграм-каналах повідомляють Олексій Гончаренко, народний депутат України та Тарас Мельничук, представник Кабміну в Верховній Раді.

Сьогодні, 23 січня, з’явилась інформація, що новим очільником Запорізької обласної військової адміністрації може стати 35-річний Іван Федоров. Його кандидатуру погодив Кабінет міністрів України. Водночас Юрія Малашка, діючого очільника Запорізької ОВА, звільнено.

Відзначимо, що наразі на сайті уряду немає інформації щодо звільнення діючого голови обласної військової адміністрації і призначення нового. Крім того, голову військових адміністрації призначає на посаду президент України за поданням Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, з 7 лютого 2023 року обласну військову адміністрацію очолює Юрій Малашко. До призначення він був виконуючим обов’язки начальника штабу – заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ, а перед цим керував Красногорівською військовою адміністрацією на Донеччині, а також обіймав посаду першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Мар’їнки.

Іван Федоров у грудні 2020 року став наймолодшим міським головою Мелітополя. Після початку повномасштабного вторгнення він залишався у місті. 11 березня російські окупанти викрали його. За інформацією військової адміністрації, мера відвезли до Луганська, де йому інкримінували справу про «тероризм». Понад 5 днів окупанти утримували у полоні та намагалися примусити до співпраці. Після цього Федорова обміняли на російських 9 солдатів-строковиків.

Пошкоджено дахи та знищено майно людей: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя