Імена тих, кому видали липові довідки про непридатність, будуть відомі – Данілов

Імена тих, кому видали липові довідки про непридатність, будуть відомі, – Данилов -

Імена тих, кому видали липові довідки про непридатність, будуть відомі, – Данилов — фото: lb.ua

Секретар РНБО заявив, що результати перевірок ВЛК будуть відомі за кілька тижнів.

Так, в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, що будуть відомі імена лікарів, які видавали документи про фальшиву непридатність, та тих, кому їх видавали.

За його словами, розпочалася перевірка ВЛК. За 2-3 тижні будуть остаточні результати. Вже відомо про «кричущі випадки», що у людини нібито була лише одна нирка або коли «на автоматі» людям записувалися однакові діагнози.

— Якщо людина справді непридатна, — їй нема чого лякатися. Спокійно буде перевірено документацію, якщо ви знаходились у стаціонарі, якщо ви до цього хворіли. Але якщо так сталося, що ви були здоровою людиною з 18 до 45 років, умовно кажучи, і після 24 лютого раптово почали хворіти, то треба просто подивитися, що сталося, – сказав Данілов.

Фактів виписування липових довідок виявлено вже багато в різних областях.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець в ефірі телемарафону заявив, що перевірили вже 70% ВЛК України. Усього їх 833.

— Дуже часто ми стикалися з тим, що проходження ВЛК має такий номінальний характер: Скарги є? Ні? Придатний! Не хочеш бути придатним – включається корупційна складова, – сказав Лубинець.

За його словами, за три тижні повинні перевірки закінчити.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя