Гвардієць-скульптор працює над пам’ятними меморіалами, які з’являться у Запоріжжі та трьох містах області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Боєць військової частини 3033 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України Борис Данилюк не лише боронить країну, але й створює пам’ятники та монументи, щоб увічнити подвиги та героїзм захисників. Зараз гвардієць працює над створенням пам’ятних меморіалів у Запоріжжі, а також Енергодарі, Бердянську й Мелітополі після їх деокупації.

Про це повідомляють у 23 окремій бригаді громадського порядку «Хортиця» Національної гвардії України.

У Запоріжжі Борис і його команда планують встановити пам’ятник Богородиці, яка є покровителькою козацтва та України взагалі. На одному з парапетів будуть відображені прізвища героїв військової частини 3033, а на другому — інформаційний ряд, який розповідатиме про події, що відбуваються сьогодні. Цей проєкт гвардієць-скульптор називає дуже важливим.

«За козацьких часів, коли козаки гинули на полі бою, Богородиця берегла їх душі під своїм покровом і проводжала їх до Царства Небесного. У макеті пам’ятника Богородиця з’являється з мороку, з туману, який розчиняється, утворюючи вертикальні ритми, що асоціюються з душами загиблих. Нерівна фактура символізує сльози. Ці деталі мають на меті передати почуття глибокої трагедії та пам’яті. Хоча завжди важко передбачити, як проєкт буде сприйнятий людьми, але ми впевнені, що на підсвідомому рівні він буде мати сильний емоційний вплив. Реалізація пам’ятника передбачає створення стели з Богородицею з бетону, двох свічок з граніту та німбу з нержавійки та скла», – розповів Борис.

Гвардієць-скульптор з командою всі меморіали створюються дбайливо, по деталях, щоб викликати емоційну відповідь у людей та надихнути на глибоке роздумування.

Головною ціль Бориса — нагадати суспільству важливість збереження історії та своєї національної пам’яті. Лише тоді, коли ми пам’ятаємо своє минуле, ми знаходимо мотивацію та орієнтири для будівництва свого майбутнього. Він переконаний, що Україна має всі ресурси, щоб жити гідно та заможно, а культурна сфера відіграє важливу роль у формуванні духовності та національної свідомості.

Інші проєкти Бориса Данилюка

Наступальна операція набирає обертів: ударні підрозділи Сил оборони просунулися на Мелітопольському напрямі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя