Функціональні відмінності та переваги окремих моделей пилососів

Сьогодні в кожному житловому помешканні (квартирі чи приватному котеджі) обов’язково використовується пилосос, за допомогою якого господині підтримують ідеальну чистоту – чистять килими та доріжки, прибирають пилюку на м’яких меблях та в закутках приміщень, миють підлогове покриття ванної кімнати чи кухні. Перед тим, як купити пилосос недорого варто детально ознайомитися з його технічними характеристиками та можливими функціями, де головними є параметри потужності – сили всмоктування, завдяки якій пристрій добре збирає пилюку. Вкрай важливими чинниками при виборі пилососу є його комплектація, включно з стандартними щітками, призначеними для прибирання підлогового покриття, килимів та у важкодоступних місцях, турбощітками, що дозволяють прибирання шерсті домашніх тварин та насадками для догляду за м’якими меблями.

Як обрати різновид пилососу для домашнього використання

Обираючи пилосос для використання в умовах приватного помешкання потрібно зважати на його габарити, адже надто великий та потужний пилосос знадобиться для приватного котеджу з великою площею кімнат, в той час, як для невеликої міської квартири можна обмежитися придбанням більш компактної моделі порохотяга. Якщо в квартирі чи заміському будинку є різні за типом покриття варто обирати пилосос, що має декілька різновидів щіток, що дозоляють прибирати паркетне, ламінатне чи керамічне підлогове покриття.

Конструкція пилососів може дозволяти сухе або вологе прибирання приміщення, водночас в пристроях для сухого прибирання можуть використовуватися декілька різновидів резервуарів (ємностей) для акумуляції зібраного пилу, на кшталт:

  • одноразових (паперових) мішків, які не потрібно періодично витрушувати для звільнення від зібраної пилюки та багаторазових мішків, які можна використовувати впродовж тривалого часу;
  • прозорих пластикових контейнерів, які дозволяють визначити ступінь наповнення ємності без її витягування назовні;
  • резервуарів, обладнаних водяними фільтрами, які забезпечують осідання зібраної пилюки у воді, яка водночас використовується для зволожування повітря в приміщенні.

В чому особливості деяких видів пилососів

Використання миючих пилососів, представлених у великому асортименті на сайті https://comfy.ua/ua/, дозволяє проводити як сухе, так і вологе прибирання в приміщені включно з чисткою раковини від зібраного сміття, миттям підлогового покриття, плитки та кахлів на стінах ванної кімнати.

Виконання чисельних додаткових функцій миючими пилососами вимагає збільшення їх розмірів та ваги, що викликає певні незручності під час використання таких пристроїв.

Головною відмінністю та водночас перевагою робота-пилососа є його «самостійність» та автономність – робот виконує покладені на нього функції за рахунок використання спеціальної комп’ютерної програми, а завдяки вбудованим сенсорам, камерам та далекомірам, він прекрасно орієнтується в будь-якому приміщенні.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя