Фабрикують справи проти патріотів та викрадають людей: повідомлено про підозру колаборантам з Запорізької області | Новини Запоріжжя

Правоохоронці повідомили про підозру 22 колаборантам, які після окупації частини Запорізької області добровільно почали працювати в окупаційному головному управлінні «МВС РФ».

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На початку окупації зрадники добровільно почали працювати в псевдоустановах. Їх призначили на різні «посади» у складі Бердянського, Мелітопольського, Василівського та Якимівського «відділів» карального органу.

Відбір «кадрів» до псевдоустанови проводив кадровий співробітник ФСБ. Після «співбесід» колаборантам видали «посвідчення», вогнепальну зброю з боєприпасами та формений одяг російського зразка.

На своїх посадах зрадники фабрикують «справи» проти українських патріотів, після чого викрадають їх з власних осель або просто з вулиць та ув’язнюють до російських катівень. Під виглядом «обшуків» колаборанти також грабують оселі потерпілих.  

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Перейшов на бік ворога та придушував спротив мешканців: експравоохоронця з Якимівки визнали винним у держзраді

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя