Евакуація триває: скільки людей залишилось у прифронтовій Гуляйпільській громаді, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Гуляйпільська громада знаходиться під щоденним обстрілом російських окупаційних військ. Ворог гатить з різних видів озброєння. Наразі триває евакуація людей похилого віку та маломобільних.  

Про це повідомляють у Гуляйпільській міській територіальній громаді.

Півтора року Гуляйпільська громада знаходиться під щоденними обстрілами російських військових. Не дивлячись на обстріли ворога в населених пунктах й досі мешкає близько 3000 людей. Наразі з громади евакуюють люди похилого віку та маломобільних.

«Досить часто земляки таких категорій відмовляються покидати домівки, тому ми проводимо бесіди з ними», — зазначив Сергій Ярмак, начальник Гуляйпільської міської військової адміністрації.

Спочатку благодійний фонд Save Ukraine доправляє їх до Центру тимчасового перебування для людей з інвалідністю, який розташований в Ірпені поряд з зеленою зоною, лісом та великою кількістю парків. Люди там отримують триразове харчування, психологічну, медичну, гуманітарну та юридичну допомоги. Також в закладі проводяться різноманітні заходи, направлені на відновлення та оздоровлення людей.

Після місячного перебування в Центрі людей розселяють або за кордон, або по Україні.

За більш детальною інформацією звертатись за телефоном 097-261-53-26 — координатор благодійного фонду в Запорізькій області або 050-990-94-66 — «гаряча лінія» Гуляйпільської міської військової адміністрації.

Обстріли, укриття та обов’язкова евакуація: яка ситуація у Запорізькій області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя