Двоє чоловіків з Запорізької області намагались незаконно перетнути кордон | Новини Запоріжжя

На початку листопада на околиці села Забрідь затримали чоловіка разом з двома «клієнтами» призовного віку, яких він мав переправити з України до Словаччини.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Клієнтами» місцевого мешканця виявились чоловіки призовного віку із Запорізької області. На підозрюваного вони вийшли через спільного знайомого.

Послуга незаконного «трансферу» кожному вартували по 2500 доларів. У послугу входив телефонний супровід маршруту руху, інструктаж, як поводитися при зустрічі з прикордонниками, зустріч у визначеному місці та безпосереднє переправлення через державний кордон.

Втім, протиправний план трійки поламали прикордонники. Запоріжцям доведеться відповідати за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204-1 КУпАП.

Провіднику загрожує від 5 до 7 років ув’язнення. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» Кримінального кодексу України й обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном 60 діб.

Постраждали будинки та підприємство: наслідки ворожих обстрілів Запоріжжя та області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя