Для пошуку союзників серед молоді окупанти відкрили «школу блогерів» в том числі й у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада продовжує шукати колаборантів серед мирних мешканців. Щоб знайти союзників серед студентів, вони навіть відкрили «школу блогерів» на півдні України.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Російські загарбники вимушено завозять гастролерів із Росії, оскільки місцеве населення не йде на співпрацю з ними. Не можуть знайти колаборантів загарбники й серед журналістів, тож відкрили «школу блогерів», яка фінансується Кремлем.

«Ворог сподівається знайти колаборантів з-поміж студентів, які в пошуках слави погодяться створювати пропагандистський контент», — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», через брак журналістів окупаційна влада створила «Медіатополь», де хоче підготувати молодих людей для роботи в нових пропагандистських медіа. Репортери без кордонів засуджують ці підступні методи навчання пропаганді на українській території. Також у пошуках «молодих та талановитих журналістів» окупанти створюють «навчальні центри», які фінансує Кремль.

Для координації пропаганди та створення ілюзії медіа у тимчасово окупованому Мелітополі офіційно відкрили «Союз журналістів Росії». Крім того, у Запорізькій області окупанти вкрали бренд українського видання та випустили там свою пропаганду.

Перекривали цілі мікрорайони: у Запорізькій області ворог обшукує будинки людей.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя