Чому до суші завжди подають імбир?

Напевно вже нікого в Україні не можна здивувати стравами з японської кухні. Кожен громадянин України знає, що таке суші в Чернівцях та як це смачно. А чи замислювалися ви, чому до суші завжди подають маринований імбир? Ми впевнені, що відповідь на це питання вас приємно вразить. Навіть може виявитися, що ви до цього часу неправильно вживали японський смаколик. Перед тим як відповісти на питання про імбир, давайте трохи згадаємо історію виникнення суші.

Суші і яма: у чому тут зв’язок?

Історія виникнення суші бере початок ще з початку четвертого століття до нашої ери. У цій страві японці використовували сиру рибу і, цілком очевидно, питання зберігання продуктів стояло дуже гостро. Як вони виходили з положення? Брали рис, у нього загортали рибу без термічної обробки. І все це опускали у вириту спеціально під землею яму.

Рис, завдяки своїм ферментативним властивостям, дозволяє рибі зберегти свіжість якомога довше. Але ми розуміємо, що такий спосіб не завжди спрацьовував, і риба псувалася. Щоб якось прибрати неприємний запах від риби та вберегтися від отруєнь, японці використовували васабі. Це гостра приправа, яку готували з коріння рослини васабі, і яка містить антиканцерогенні речовини. У чомусь вона навіть замінила японцям звичні нам антибіотики. З цієї мети японці використовували й імбир.

Еволюція не стоїть на місці, з’являлися більш прогресивні методи зберігання продуктів, а васабі й імбир для суші залишилися незмінними. Тепер їх використовують в якості приправ, щоб смак суші набрав особливої пікантності.

В чому полягає особливість застосування імбиру у суші?

Те, що васабі японці використовують як спецію, ми вже розібралися. А що до імбиру? Адже це теж спеція? Так, це спеція, але її роль полягає у дещо іншому. Давайте згадаємо, які смакові якості притаманні для маринованого імбиру?

  • Пекучий;
  • Свіжий;
  • Насичений, але, при цьому, ненав’язливий.

Такі смакові якості імбиру, роблять цю спецію незамінною у страві, на якому знаходяться декілька видів суші або ролів з різними смаками. Імбир впливає на наші рецептори, та дозволяє їм очиститися від попереднього смаку. Тому японці приймають його у їжу не разом з суші, а між прийманням окремих видів суші.
Тож радимо і вам наступного разу скористатися нашою порадою, та спробувати імбир окремо від суші. Ви переконаєтеся в тому, що таких смачних суші ви ще ніколи не куштували. А найкращий спосіб відкрити для себе справжню японську кухню — це замовити суші у Пронто. Це гарантія того, що ви зможете провести чудовий вечір зі смачною вечерею.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя