Брав участь у захопленні Енергодару: повідомлено про підозру бойовику «ДНР» | Новини Запоріжжя

Уродженець Дніпропетровської області у 2014 році добровільно приєднався до  терористичної організації «ДНР». Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну бойовик допомагав російським військовим захоплювати українські території.

Про це повідомляють в Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Уродженець Дніпропетровщини певний час проживав у Запорізькій області. У 2014 році він приєднався до терористичної організації «ДНР» та став командиром мотострілецького батальйону так званої народної міліції ДНР, який воює на боці держави-агресорки. Зрадник керував бойовими діями поблизу населених пунктів Дебальцеве та Зайцеве Донецької області.

Після повномасштабного вторгнення бойовик зі своїм підрозділом приєднався до Збройних сил РФ. Підрозділ фігуранта вів бої на Бахмутському напрямку, брав участь у захопленні Енергодара і штурмі Авдіївки.

Зрадник допомагав російським військовим захоплювати українські території, вбивати мирних жителів та знищувати інфраструктуру.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада» та ч. 1 ст. 258-3 «Участь у терористичній організації» Кримінального кодексу України.

Проводять репресії та шукають проукраїнських мешканців: СБУ викрила трьох колаборантів на окупованій частині Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя