Аеродром Бердянська міг бути атакованим касетними ракетами ATACMS

В ЗСУ прокоментували про "прильоти ATACMS" по аеродрому РФ у Бердянську.

В ЗСУ прокоментували про "прильоти ATACMS" по аеродрому РФ у Бердянську. Ілюстративне фото: uk.wikipedia.org

Військовий аеродром у Бердянську, що перебуває під російською окупацією, був уражений ракетами ATACMS. Про це повідомляють російські мілітарні телеграм-канали.

Так, у РФ зробили безглузду заяву про те, що Україна завдала ударів по аеродрому біля тимчасово окупованого Бердянська ракетами ATACMS, яких навіть не має на своєму озброєнні. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат прокоментував цю подію в етері Радіо Свобода.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пропагандистські РосЗМІ також опублікували фото, на якому видно нерозірваний осколковий боєприпас М74, який застосовується в ракетах ATACMS М39 та М39А1. Таким чином, вже з’явилося опосередковане підтвердження, що удар по аеродрому справді був нанесений ракетами, поставленими з США.

При цьому Юрій Ігнат зазначив, що якщо інформація про удари по аеродромах підтвердиться, то це дуже хороша новина, бо гелікоптери часто використовуються ворогом на передній лінії фронту. При цьому зазначив, що не знає деталей цієї атаки по техніці ворога.

Ігнат зазначив, що в окупантів вертолітна техніка більш сучасна за рахунок озброєння. Зокрема, вона має протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування.

За останніми даними у Бердянську та Луганську знищено: дев’ять гелікоптерів різних модифікацій, спеціальну техніку, яка знаходилася на аеродромах, пускову установку ППО, склад боєприпасів, пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя