18-річного волонтера запорізького будбату та бійця ЗСУ нагородив президент України | Новини Запоріжжя

Антон Мартиненко — волонтер запорізького будівельного батальйону. В березні 2023 року він вступив до лав 132-го окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ. Та за дев’ять місяців, у грудні, стався бій в якому захисник втратив ногу.

Про це повідомляють на сторінці «Добробату».

Під час нічного зіткнення, двоє товаришів Антона отримали поранення, один з них – важке. Юнак затягнув поранених у бліндаж і почав надавати їм першу медичну допомогу, поки ще один боєць прикривав їх ззовні. Бій тривав усю ніч. Росіяни намагалися взяти наших військовиків у кільце, та українцям вдалося протриматися, поки не підійшла підмога.

«Під час евакуації поранених налетіли ворожі дрони, закидавши наших бійців вибухівкою. Втрату ноги Антон усвідомив одразу, йому довелося сховатися у бліндажі й надавати самому собі першу допомогу. Попри нестерпний біль від турнікета, він наказав собі повзти, що зрештою дозволило Антонові врятувати своє життя», — йдеться у повідомленні.

Днями 18-річного Антона відвідав у лікарні президент України Володимир Зеленський і нагородив медаллю «За військову службу Україні».

У столиці перейменували вулицю на честь полеглих захисників з Бердянська

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя