Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі літню першу страву

Холодник вместо окрошки: как приготовить на кефире летнее первое блюдо

Чимало господинь у спекотні літні дні намагаються готувати для своєї сім'ї легші страви. Наприклад, можна зробити класичну окрошку на кефірі або холодник – холодний борщ із буряка. theLime підібрав для вас простий рецепт останнього.

Інгредієнти: відварені буряки (350 г), кефір (1 л), холодна вода (250 мл), свіжі огірки (350 г), кріп (30 г), зелена цибуля (30 г), часник (2-3 часточки), сіль (за смаком), чорний перець (за смаком), варені яйця (2-3 шт.).

Приготування:

  1. Завчасно підготуємо всі інгредієнти. Буряк промиваємо у проточній воді та відварюємо приблизно 1-1,5 години залежно від того, молодий він чи старий. Також його можна запекти в духовці: обгортаємо кожен у фольгу і викладаємо на решітку. Випікаємо за температури 200°С 30-40 хвилин. Потім чекаємо, поки він охолоне, згодом тремо його на тертці.
  2. Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання. Потім очищаємо їх та нарізаємо середнім кубиком.
  3. Натертий буряк висипаємо в глибоку ємність, додаємо в неї воду, кефір і нарізані яйця.
  4. Потім посипаємо сіллю, перцем, додаємо подрібнений часник і добре перемішуємо. Кількість спецій потрібно додавати до смаку.
  5. Зелень для холодного супу промиваємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем та викладаємо в ємність з іншими інгредієнтами.
  6. Огірок споліскуємо у воді, за бажанням очищаємо, нарізаємо кубиком чи тремо на тертці. Додаємо його в охолодник.
  7. Готову першу страву прибираємо приблизно на годину в холодильник, а потім подаємо до столу холодним.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-06-08/holodnik-vmesto-okroshki-kak-prigotovit-na-kefire-letnee-pervoe-blyudo/52473

 

 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя