ЗСУ досягли успіхів у наступі на Токмак – CBS

ЗСУ досягли успіхів у наступі на Токмак – CBS.

ЗСУ досягли успіхів у наступі на Токмак – CBS. Ілюстративне фото: zsu.gov.uaм

ЗСУ, найімовірніше, досягли успіхів у наступі на Токмак, який є важливим містом, яке відділяє Збройні сили України від Мелітополя.

Згідно з повідомленням CBS News, які посилаються на офіційних представників США, саме просування до Мелітополя є одним з ключових завдань українського контрнаступу, адже деокупація міста перекриє окупантам сухопутний коридор до тимчасово окупованого Криму, який є важливим для логістики військ РФ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Офіційний представник США повідомив, що українські війська пройшли через російське мінне поле на північ від Токмака і зараз вступають у бій з першою лінією російської оборони, яка утримує місто.

Відвоювання таких міст, як Токмак, і подальше просування до Мелітополя буде складним завданням для українського контрнаступу, який досяг поступових успіхів після того, як почався цього літа.

Фахівці ISW зауважили, що війська РФ докладали значних зусиль, ресурсів та особового складу, аби утримати населені пункти Урожайне (Донецька область) та Роботине (Запорізька область). Успіхи ЗСУ у цих населених пунктах свідчать про деградацію російської оборони.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя