Зеленський прокоментував загибель бійців 128-ї бригади у Запорізькій області

Зеленський прокоментував загибель бійців 128-ї бригади у Запорізькій області.

Зеленський прокоментував загибель бійців 128-ї бригади у Запорізькій області. Ілюстративне фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував російський удар по військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади у Запорізькій області.

Володимир Зеленський наголосив на важливості розслідування трагедії та заявив, що її можна було уникнути. Про це він повідомив під час вечірнього звернення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зеленський розповів, що за фактом трагедії вже зареєстроване кримінальне провадження та триває розслідування. Президент висловив співчуття рідним та близьким загиблих бійців.

Міністр оборони Рустем Умєров доповів главі держави про вжиті заходи для зʼясування обставин того, що сталося, і хто давав розпорядження.

При цьому президент сказав, що головне — це встановити повну правду про те, що сталося і більше такого не допустити, алже кожен військовий у зоні бойових дій — у зоні дострілу та аеророзвідки ворога — знає, як треба поводитися просто неба, як дбати про безпеку.

Він додав, що розслідування має дати рідним загиблих і суспільству «чесні відповіді, як сталася трагедія та чиї розпорядження були неправильними».

128 гірсько-штурмова бригада офіційно повідомила, що кількість загиблих від ракетного удару у Запорізькій області — 19 воїнів. Наразі проводиться ретельне розслідування.

Нагадаємо, що у п’ятницю 3 листопада РФ завдала удару по скупченню військових 128 ОГШБр, коли ті, за попередніми даними, зібралися для нагородження на честь Дня артилерії в прифронтовій зоні Запорізької області.

Як повідомив Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, росіяни вдарили ракетою «Іскандер-М».

Зазначимо, що у п’ятницю повідомляли про удар по селищу Зарічному у Комишуваській громаді. Було відомо про 11 поранених місцевих.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя