Збитки на мільйон: при реконструкції бюро судово-медичної експертизи у Запоріжжі підрядник завищив ціну й збагатився на металобрухті | Новини Запоріжжя

Фахівці провели низку перевірок, в ході яких виявили порушення, під час реконструкцій та ремонт закладів. Ці порушення призвели до збитків.

Про це під час брифінгу повідомив Юрій Малашко, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Фахівці Державної аудиторської служби України, за ініціативи обласної військової адміністрації, провели перевірку правомірності використання коштів при реконструкції будівлі Запорізького обласного бюро судово-медичної експертизи.

«Виявлено низку порушень, що призвели до збитків на понад 1 мільйон гривень. Підрядник отримав гроші за фактично не виконані роботи, завищував вартість робіт, а також збагатився на металобрухті при монтажі. Наразі всі незаконно отримані гроші повернуті до обласного бюджету, матеріали перевірки передані до прокуратури», — сказав Малашко.

Порушення виявили й в одній з обласних лікарень. Фахівці робочої групи «Прозорість та підзвітність» виявили суттєве завищення цін при проведенні капітального ремонту протипожежної системи лікарні. Фінансування проєкту з бюджету припинено.

Ремонт квартир та найпростішого укриття, в пошкодженому ворожим ракетним ударом будинку у Запоріжжі, на фінішному етапі, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя