Запрацював історико-культурний центр «Запорозька Січ»: графік роботи та ціни | Новини Запоріжжя

Відсьогодні, 8 травня, Національний заповідних Хортиця частково відновив роботу. Нині для відвідувачів відкрити історико-культурний комплекс «Запорозька Січ». Також можна замовити екскурсії по північно-східній частині острова.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Національного заповідника Хортиця.

Відповідно до безпекових правил одночасно на території історико-культурного комплексу можуть знаходитися до 20 відвідувачів. Час їх перебування на території комплексу відвідувач не може перевищувати 30 хвилин.

На час повітряної тривоги комплекс зачиняється, а відвідувачі мають негайно пройти до укриття, облаштованого в будівлі Музею історії запорозького козацтва. Вхід до нього відкритий з 10:00 до 18:00 години.

«У разі вимушеного виходу з території комплексу, або переривання екскурсії через оголошення сигналу повітряна тривога, самостійні відвідувачі зможуть повернутися до огляду комплексу протягом дня, у який придбано квиток, екскурсанти — впродовж 7 днів з дня придбання екскурсії», — йдеться в повідомленні.

Що стосується графіка роботи, то історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» працюватиме з 10:00 до 18:00 години з середи по неділю. Каса з продажу квитків працює до 17:30. Вартість квитка для дорослого становить 60 гривень, а для школярів, студентів та пенсіонерів — 30 гривень. Дошкільнята, люди з інвалідністю І та ІІ груп, учасники бойових дій – безкоштовно.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», до повномасштабного вторгнення комплекс відвідувало понад 100 тисяч туристів щороку. По рішенню Ради оборони Запорізької області комплекс закрили після початку повномасштабного вторгнення, частину експозицій демонтували.

Пошкоджено будинки, заклади освіти та здоров’я: озвучені наслідки ракетних ударів по Запоріжжю, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя