Захисники з боєм увійшли в Роботине на Запоріжжі: евакуюють мешканців, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Воїни 47 бригади з боєм увійшли у село Роботине Запорізької області та організували евакуацію мирних мешканців на БМП «Бредлі».

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram.

«Наші бійців виконують планову бойову роботу та знищують ворога. У відповідь росіяни безперервно обстрілюють Роботине з артилерії. Тривають бої», — зазначила Маляр, опублікувавши фото.

Воїни 47 окремої механізованої бригади підтвердили в Facebook, що зайшли в Роботине на Мелітопольському напрямку.

«Два місяці запеклих боїв й бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів Перше, що зробили військовослужбовці — сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже ворог цинічно продовжує стирати село з лиця землі.

«Півтора року чекали на ЗСУ. Ми похапали речі, документи та бігли, дорогою викидаючи ті пакети, бо життя — найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку», — так люди назвали американську БМП «Бредлі», яка витримує підриви на мінах та прямі влучання ворожої артилерії.

Вже в більш безпечному місці медики 47 окремої механізованої бригади оглянули цивільних та дали можливість подзвонити рідним», — повідомили у 47 окремій механізованій бригаді та опублікували відео.

Російські загарбники намагаються повернути втрачені позиції східніше Роботине

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя