За рік евакуаційна група запорізької поліції вивезла з Василівського та Пологівського районів 387 людей, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Сьогодні — перша річниця з початку роботи евакуаційної групи запорізької поліції. Торік, 5 квітня, поліцейські здійснили свій перший виїзд до прифронтового Оріхова, щоб вивезти родину з дітьми. Відтоді допомогли сотням жителям Запорізької області виїхати з-під обстрілів у безпечні місця.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Так, за дванадцять місяців роботи правоохоронці евакуювали з Василівського та Пологівського районів 387 мешканців. З них — 21 маломобільну людину та 143 особи похилого віку, 116 з яких — маломобільні, 129 дітей та 94 дорослих (батьків дітей).

Поліцейські знаходять спільну мову з жителями прифронтових населених пунктів, переконуючи їх не ризикувати своїми життями та виїжджати з лінії вогню на безпечну територію.

«Високе навантаження та безупинні обстріли на маршрутах не заважають поліцейським евакуаційних груп вчасно реагувати на звернення людей. Щоразу тішить, якщо буси повертаються в Запоріжжя з додатковими пасажирами. Це значить, що цього дня місію виконано», — зазначають у запорізькій поліції.

Щоб виїхати в безпечне місце, можна звернутися на цілодобову гарячу лінію Координаційного гуманітарного центру — 0 800 339 291, або до евакуаційних груп Національної поліції України: для жителів Пологівського району — 050-272-72-76; для жителів Василівського району — 097-826-20-02.

З окупованої частини Запорізької області вдалось вивезти підлітка

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя