Уродженцю Запоріжжя загрожує довічне ув’язнення за розбій, зґвалтування та вбивство 29-річної жінки | Новини Запоріжжя

Подія сталася 25 липня минулого року у Рівному. Уродженець Запоріжжя напав на жінку, яка поверталась із роботи. Він пограбував постраждалу, після чого зґвалтував та вбив її. На сьогодні обвинувальний акт відносно підозрюваного передано до суду.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

За даними слідства, п’яний підозрюваний повертався до місця проживання після відпочинку біля озера. На вулиці В’ячеслава Чорновола він розминувся із 29-річною жінкою, яка йшла додому з роботи. Зловмисник наздогнав потерпілу, накинувся на неї та погрожуючи канцелярським ножем, заволодів телефоном, прикрасами та іншими речами.

Не обмежившись розбоєм, чоловік повалив жертву на землю, зґвалтував та задушив її. З награбованим він пішов додому. Вранці 26 липня тіло потерпілої виявили перехожі. Цього ж дня правоохоронці встановили особу нападника та затримали його. Ним виявився раніше судимий за зґвалтування уродженець Запоріжжя.

«На вилучених біля потерпілої речах виявили генетичний матеріал обвинуваченого, а вдома у зловмисника знайшли награбоване майно з генетичними матеріалами потерпілої. У ході слідства проведено 20 експертиз», — кажуть правоохоронці.

Відповідно до інкримінованої статті затриманому загрожує від 10 до 15 років за ґратами або довічне ув’язнення.

В центрі Запоріжжя чоловік двічі вистрілив у перехожу, після чого застрелився.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя