Удари по Запорізькій області: ворог збільшив кількість обстрілів точнішим озброєнням, — ЗОВА | Новини Запоріжжя

Російські військові збільшили кількість обстрілів по Запорізькій області. Наразі повітряні тривоги в регіоні тривають від 10 до 14 годин на добу.

Про це повідомив Юрій Малашко, очільник Запорізької обласної військової адміністрації в етері «Ми — Україна».

Перш ніж завдати удар по Запорізькій області ворог проводить розвідку й дорозвідку, а потім вже наносить удар. Зараз військові російської армії здебільшого завдають удари по критичній інфраструктурі. Також гатять по невеличким будівлям й навіть господарським спорудам.

«Спостерігається певна тенденція в їх діях. Ми розуміємо, що можливий той чи інший удар в майбутньому, — сказав Малашко. — Зараз вони збільшують кількість обстрілів і збільшують, в тому числі застосування таких ракет як «Х», так і «Іскандер», які мають більш точний приціл і б’ють більше по цілі. В середньому за добу у нас повітряні тривоги тривають від 10 до 14 годин. Розуміємо, що ворог підступний, він застосовує будь-які види озброєння і тому ми максимально маємо бути готовими: спускатися в укриття або дотримуватися правила двох стін».

Розуміючи, що ворог може завдати удар по критичній інфраструктурі в Запоріжжі та області ці об’єкти укріплюють.

Щодо прифронтових населених пунктів регіону. То там досі залишаються люди, переважно похилого віку, які не хочуть залишати свої будинки. Але в осінньо-зимовий період деякі виїжджають у більш безпечні населені пункти як за допомогою евакуаційних груп, так і самостійно.

Ворог обстріляв Запорізьку область: є поранені та загиблі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя