У Заводському районі Запоріжжя з’явилася вулиця на честь сотника Української Повстанської Армії | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі вулицю Лізи Чайкіної перейменували на честь сотника УПА Мирослава Симчича.

Таке рішення прийняли на сесії Запорізької міської ради 29 листопада, передає сайт міськради.

Вулиця знаходиться у Заводському районі міста. Одна з організаторок партизанського загону під час Другої Світової війни Ліза Чайкіна на відміну від Мирослава Симчича не мала жодного стосунку до Запоріжжя.

Як повідомляє запорізький краєзнавець Роман Акбаш, уродженець Прикарпаття Симчич був членом ОУН з 1941 року та бійцем Української Повстанської Армії з 1943-го. У 1948 році він був заарештований та засуджений, згодом його знову неодноразово засуджували та відпускали. Усього він відбув в ув’язненні 32 роки, 6 місяців і 3 дні.

Мирослав Симчич має пряме відношення до Запоріжжя та Заводського району. Після звільнення він жив та працював у Запоріжжі, на Павло-Кічкасі, адже на изахідну частину України повертатися було заборонено. В нашому місті Симчич одружився з Раїсою Мороз, робітницею металургійного заводу «Запоріжсталь», де працював і сам Мирослав. В 1994 році він переїхав до Коломиї.

Був реабілітований у 2017 році, а ще за п’ять років нагороджений званням Героя України. Мирослав Васильович пішов з життя в січні цього року.

У Запоріжжя запроваджують поквартирний обхід: будуть оповіщувати військовозобов’язаних

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя