У Запоріжжі провели в останній путь рятувальників, які загинули під час ракетного удару | Новини Запоріжжя

У середу російські військові завдали удари ракетами «Іскандер-К» по селу Зарічне. Внаслідок російської атаки загинули двоє рятувальників, які прибули ліквідувати наслідки ворожої атаки. Сьогодні, 17 листопада, у Запоріжжі попрощались з Віталієм Накаряковим та Сергієм Дорогокуплею.

Про це повідомляють у ДСНС Запорізької області.

На церемонії прощання були присутні не тільки родини загиблих рятувальників, але й друзі, колеги та сотні містян. Під звуки пожежно-рятувальних сирен бійців ДСНС провели в останній путь. Тепер вони назавжди в строю.

«Сьогодні ми попрощалися із 31-річним Віталієм Накаряковим і 34-річним Сергієм Дорогокуплею – вогнеборцями, які ліквідовували наслідки обстрілу у Запорізькому районі, коли ворожа ракета росіян обірвала їхні молоді життя назавжди», — сказав Владислав Гусинський, начальник ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Колеги загиблих рятувальників кажуть, що запам’ятають їх вірних друзів, надійних колег та справжніми професіоналами.

«Невимовний біль втрати не дає усвідомити невідворотність смерті. Адже в нашій пам’яті вони назавжди залишаться живими», — кажуть колеги.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 15 листопада військові РФ вдарили ракетами «Іскандер-К» по Зарічному. Спочатку російські військові вгатили двома ракетами, а коли на місці обстрілу працювали всі екстрені служби, російські військові завдали третій. На жаль, двоє рятувальників загинули. Також, 4 цивільних та 3 працівників ДСНС постраждали. Відомо, що двоє постраждалих вогнеборців, перебувають у лікарнях Запоріжжя, ще один – на амбулаторному лікуванні вдома.

В результаті ракетних ударів сталося займання житлового багатоквартирного будинку. Загалом внаслідок ворожої атаки було пошкоджено понад 400 квартир і приватних домівок.

Після поранення повернувся на передову: ворожа куля обірвала життя мешканця Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя