У Запоріжжі через суд зобов’язують КП ремонтувати укриття | Новини Запоріжжя

На балансі комунальних підприємств Запоріжжя знаходяться дві захисні споруди, в яких, загалом, може розмістити 578 осіб. Однак укриття не готові до використання. Через суд балансоутримувачів зобов’язують відремонтувати захисні споруди.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

Укриття в одному з медичних закладів Комунарського району може розмістити 450 осіб. Однак захисна споруда не готова до використання та не здатна забезпечити належний захист персоналу, хворих та відвідувачів.

Суд задовольнив позовні вимоги Шевченківської окружної прокуратури у повному обсязі та зобов’язав комунальне підприємство відремонтувати укриття.

Крім того, Дніпровська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом, у якому просить зобов’язати відремонтувати ще одну захисну споруду. З 2021 року на балансі комунального підприємства знаходиться багатоквартирна будівля, в якій є укриття, розраховане на 128 осіб. Захисна споруда потребує ремонту: системи вентиляції та захисні герметичні двері не відповідають технічній документації, частково розібрано стіни, відсутні засоби пожежогасіння тощо.

За цим позовом суд відкрив провадження, справу призначено до розгляду.

Обстрілювали промислові об’єкти та житлові квартали: наслідки ворожих обстрілів Запорізької області, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя