У Запоріжжі адвокатка Регіна Харченко стала в.о. мера Запоріжжя: що про неї відомо | Новини Запоріжжя

Сьогодні, 24 квітня, депутати Запорізької міської ради депутати під час позачергового засідання звільнили з посади секретаря міськради Анатолія Куртєва і призначили на це місце депутатку (фракція «Слуга народу») Регіну Харченко.

Новим секретарем Запорізької міської ради і відповідно виконувачем обов’язків міського голови обрали колишню голову фракції партії «Слуга народу», адвокатку Регіну Харченко (фракція «Слуга народу»).

Вчора на своїй сторінці у соціальній мережі Харченко так прокоментувала необхідність оновлення керівництва міста.

«Нам дивно, що на постійній основі блокуються засідання сесій Запорізької міської ради, що унеможливлює повноцінну роботу органу у прифронтовому місті.  Місті, де рішення та допомога повинні прийматись оперативно та спрямовуватись на розвиток та підтримку людей. Замість цього ми отримуємо недовіру до секретаря та місцевого органа у 90%, постійні згадування Запоріжжя у ЗМІ як корумпованого та несамостійного міста та відтік населення, коли його підтримка як тилу, так необхідна військовим», – зазначила депутатка.

Регіна Харченко народилася 21 вересня 1990 року в селі Октябрське Первомайського району АР Крим. У 2013 році закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство». У 2022 році закінчила Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

З 2016 року була помічником-консультантом депутата Запорізької обласної ради. З 2020 року стала депутаткою Запорізької міської ради.

До вчора була головою фракцію партії «Слуга народу» у Запорізькій міській раді. Вчора депутати міської фракції партії «Слуга народу» відкликали її з посади.

У 2013-2015-му Регіна Харченко була головним спеціалістом-юрисконсультом Управління Пенсійного Фонду України в Жовтневому районі Запоріжжя.

У 2015-2016-му – головним державним інспектором юридичного відділу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників Запоріжжя.

Згодом Регіна Харченко працювала адвокатом, як фізична особа-підприємець.

Запорізька міська рада звільнила з посади в.о. мера Анатолія Куртєва

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя