У двох районах Запорізької області запровадили обов’язкову евакуацію: кого це стосується й куди будуть вивозити людей | Новини Запоріжжя

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вчора 28 серпня повідомила що в одному населеному пункту Василівського району й чотирьох населених пунктах Пологівського району Запорізької області запроваджується обов’язкова евакуація дітей. Евакуювати також будуть й маломобільних людей.

Про це повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації в етері телеканалу «Ми-Україна».

Наразі вже починається процес обов’язкової евакуації. Загалом мають вивезти 54 дитини й 67 супроводжуючих членів сімей з вищезазначених населених пунктів. Юрій Малашко відзначив, що ці райони ворог нещадно обстрілює.

«Враховуючи той факт, що інформаційна наша компанія, яку ми розпочинали й постійно проводили, не давала результатів. За несвідомості, халатності батьків перш за все страждали діти, тому ми й вирішили, що рішення що до обов’язкової евакуації, має бути прийнято. Під примусову евакуацію підпадають й маломобільні люди в тих же населених пунктах, які не можуть самостійно виїхати. Ми також їх забираємо», — зазначив голова ОВА.

Евакуюватимуть людей до Запоріжжя та Запорізького району будуть безкоштовно. Розміщення також буде безоплатне.

«Ми підключили міжнародних наших партнерів й волонтерські групи. Деякі волонтерські групи пропонують нашим родинам з дітьми переїхати в більш безпечні регіони України чи за кордон», — зазначив Юрій Малашко.

Як зазначили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, обов’язкову евакуацію запроваджено у Гуляйполі, селищі міського типу Степногірськ, а також селах Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка.

Ворог ударив ракетами Х-35 Запорізькому району, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя