«Воювати мені не страшно»: історія бійця на Запорізькому напрямку | Новини Запоріжжя

Боєць бригади «Червона калина», який наразі воює на Запорізькому напрямку, розповів про свій бойовий шлях.

Відео бригада опублікувала в соцмережах.

28-річний гвардієць Олександр родом з Вінниці. Після повномасштабного вторгнення він не зміг лишитися осторонь та став до лав захисників. До цього займався будівництвом доріг і обіймав посаду керівника однієї з ділянок.

Олександр служив строкову службу у зенітних військах, тому вдруге потрапивши у військо він одразу отримав посаду за спеціальністю — командира зенітного розрахунку.

Бойовий шлях бійця на псевдо «Балу» розпочався зі Спірного Донецької області. В районі бойового зіткнення він разом зі своїм розрахунком працював по повітряних цілях ворога.

Після початку контрнаступу Олександр в складі бригади вирушив на Запорізький напрямок, де по цей день продовжує виконувати бойові завдання. За час перебування на Запоріжжі він встиг проявити неабияку мужність, холодний розум та рішучість. Мав випадки, коли доводилося надавати першу допомогу пораненим побратимам, вести стрілецький бій з ворогом на коротких та середніх дистанціях.

«Я йшов без великого досвіду, те, що я служив строкову службу — це просто ази, дечого там навчився. В мене не було навичок по тактиці або боям в містах. Всьому цьому я навчився уже під час війни. Воювати мені не страшно, я намагаюся не думати про родину, тому що не хочу втратити фокус. Таким чином у мене є конкретна ціль, завдання, і я над нею працюю», — ділиться боєць.

Більше інформації — у відео:

Російські військові вели штурмові дії в районі Роботиного на Запорізькому напрямку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя