Ворог ударив ракетами по місцю відпочинку у Запоріжжі: кількість жертв зросла, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Другий вечір поспіль військові російської терористичної армії завдають ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Близько 19:20 години 10 серпня російські окупаційні війська завдали два ракетних удари «Іскандер-К» по місцю відпочинка. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено навчальний заклад, лікарню, житлові будинки. Є поранені та загибла.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Дві ракети росіян поцілили по місцю громадського відпочинку. Внаслідок удару спалахнули припарковані машини поряд з епіцентром вибуху. Надзвичайники, які прибули на місце ліквідували займання на площі 5 квадратних метрів і провели обстеження понівеченої будівлі готелю.

Правоохоронці та рятувальники евакуювали відвідувачів закладу.

Станом на ранок 11 серпня відомо, що внаслідок російської агресії загинула 66-річна жінка. Вона знаходилась за 300-400 метрах від епіцентру вибуху. Під час терористичного удару по обласному центру постраждали 19 людей, у тому числі діти 3, 6, 10 та 14 років.

Як повідомляв виконуючий обов’язки міського голови Анатолія Куртєва трирічну дитину госпіталізовано. Її стан не тяжкий.

На місці працювали волонтери загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України. Психологи ДСНС надали допомогу 23 постраждалим людям.

Як повідомили у Національній поліції Запорізької області, слідчими поліції та Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Ракетами «Іскандер» та «Х-35» ворог завдав удари по Запорізькій області: пошкоджено будинки, загинули люди, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя