Ворог створив мережу військкоматів та збирає дані чоловіків на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області відбуваються так звані «вибори». Відсьогодні та до 10 вересня люди мають прийти на псевдовиборчі дільниці, щоби голосувати. При цьому ворог використовує «вибори» для збору даних про потенційних призовників у регіоні.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

Окупаційна влада використовує псевдовибори для збору даних чоловіків. Раніше ворог створив на окупованій частині Запорізької області так звані військкомати, але у них не було бази даних. Прийшовши на «виборчі дільниці», чоловіки нададуть свої паспортні дані «виборчій комісії», яка передасть їх у фейкові російські військкомати.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», окупаційна влада погрожу чоловікам мобілізацією, якщо вони не будуть брати участь у їх так званих «виборах».

Російські загарбники відкривають так звані військкомати й попереджає чоловіків, що потрібно буде стати на облік. За попередніми даними, з 2024 року ставати на облік у фейкову структуру потрібно буде обов’язково.

Навесні бердянських медичних працівників зобов’язали стати на військовий облік. На днях стало відомо, що в окупованому курортному місті зобов’язали стати на військовий облік усіх чоловіків, які працюють на підприємствах. Крім того, на тимчасово окупованій частині Запорізької області активізувалося «вербування» до лав армії РФ.

На початку літа на окупованій частині нашого регіону вже працювало 44 «військово-облікові столи». Пізніше було створено «Військовий комісаріат Запорізької області». Виконуючим обов’язки керівника призначено підполковника Дмитра Кучабського.

Масово грабують й забирають до катівень: що відбуваються у тимчасово окупованому Енергодарі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя