Вкрали понад 2 млн грн: у Запоріжжі викрили злочинне угруповання | Новини Запоріжжя

Житель Запоріжжя з кримінальним минулим організував злочинне угруповання, до якого увійшли чотири людини, з якими він познайомився у СІЗО. Зловмисники придбали авто та зброю, після чого почали планувати злочини. За своїми жертвами вони стежили безпосередньо самі та за допомогою GPS-трекерів.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

У лютому цього року зловмисники спланували напад на чоловіка, у якого вдома зберігалася велика сума грошей. Але через ризик бути затриманими злочин відстрочили.

Згодом учасники злочинного угруповання дізналися, що ще один мешканець Запоріжжя возить в авто великі суми грошей. Вони ретельно вивчали маршрут його пересування та місця паркування. Вночі проникли на стоянку, де було припарковано авто. Проте зловмисників побачив охоронець. Щоб їх не затримали, вони застосували до нього газовий балончик і зникли.

Проте, зловмисникам вдалося заволодіти більш ніж 2 мільйонами гривень двох місцевих мешканців. Фігуранти справи чергували біля пунктів обміну валют, щоб дізнатись, хто конвертував великі суми грошей. Так вони знайшли двох жертв. Вночі учасники угруповань у масках проникли до машин жертв і вкрали гроші.

Під час обшуку авто, на яких пересувались підозрювані, та квартир правоохоронці вилучили 2 автомати АК-47 з боєкомплектами, понад 200 набоїв, три запали типу УЗРГМ-2 та інше.

Учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру в пограбуванні, незакінчений замах на грабіж та підготовку до розбою, за ч. 5 ст. 186, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 186, ч. 4 ст.187 Кримінального кодексу України. Двоє учасників угруповання перебувають під вартою. Організатор та ще двоє зловмисників правоохоронці розшукують.

Воював на Запоріжжі у складі «Шторму Z» та потрапив у полон: колишньому ув’язненому з Криму повідомили про підозру.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя