Виїзд із окупації: ворог не відкриє заблокований виїзд через КПП у Василівці | Новини Запоріжжя

В грудні 2022 року окупаційна влада закрила контрольно-пропускний пункт у Василівці Запорізької області. Через це КПП з окупованих територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей виїжджали люди на підконтрольну українській владі територію. Понад рік «Дорога життя», як її прозвали в народі, закрита. І відкривати її не планують.

Про це російським пропагандистським ЗМІ повідомила колаборантка Наталія Романиченко, голова окупаційної адміністрації Василівського району.

Рішення про закриття цієї дороги ухвалив гауляйтер Євген Балицький. Своє рішення він пояснив тим, що цей перехід нібито активно використовували українські диверсійно-розвідувальні групи.

«Сухопутний коридор не буде відкритий, бо ми розуміємо, що з України випускатимуть лише тих людей, які шкодитимуть тут. А людей, які щиро хочуть потрапити додому, не випускатимуть. Тому це недоцільно. І до того ж можуть завезти всякі погані речі, які надалі можуть використовуватися для організації терактів і так далі», — цитують пропагандистські ЗМІ слова Романиченко.

Таким чином, мешканці тимчасово окупованих територій України можуть виїхати з окупації лише через Росію.

Два роки розлуки: батькам повернули доньку, яка мешкала з бабусею на окупованій частині Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя