Відновлення академії, яка серйозно постраждала від ворожої атаки по Запоріжжю: коли завершать роботи, — ФОТО | Новини Запоріжжя

У жовтні минулого року російські окупаційні війська завдали удар по Комунальній установі вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія». Волонтерська організація «Добровольчий будівельний батальйон» на початку літа взялася за відновлення навчального закладу. Сьогодні заплановані ними роботи на фінальному етапі.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Практично щоденно волонтери працюють над відновленням академії. П’ятнадцять волонтерів «Добробату» вже встановили 60 вікон у постраждалому корпусі, їдальні та медичному блоці. Незабаром встановлять ще близько півсотні вікон. В одному із постраждалих корпусів проводять капітальний ремонт трьох кабінетів. Наразі на фінальному етапі ремонт бібліотеки з читальним залом. Волонтери облаштують тут інтерактивну аудиторію, завдяки якій викладачі зможуть проводити уроки онлайн.

«Зробили електрику, зробили проводку, стіни, поставили металеві конструкції, гіпсокартон, оштукатурили, підготували підлогу до закінчення робіт. Також відремонтували стелю. Залишається лише обклеїти стіни шпалерами, покласти плінтус і можна завозити меблі», – розповів координатор запорізького будівельного батальйону «Добробат» Ярослав Ковальов.

До кінця жовтня волонтери планують завершити усі заплановані ними роботи. Наразі ведуться переговори з міжнародними фондами щодо подальшого фінансування, щоб мати можливість продовжити відновлення закладу.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», в результаті російської атаки в основному корпусі академії зруйновано покрівлю, понівечено стелю. В навчальному закладі пошкоджено несучі опори, а деякі стіни не підлягають відновленню. В кабінетах вибито вікна, розбито підлогу, двері та меблі. Спортивний зал та їдальня майже повністю зруйновані. Постраждали також системи водо- й електропостачання та опалення.

У травні цього року «Добробат» оголосив збір 5 мільйонів гривень для відновлення «Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії», де навчалося 337 дітей та 1113 студентів.

Гатили з РСЗВ, авіації та артилерії: внаслідок ворожих обстрілів по Запорізькій області загинув мирний житель.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя