Види промислових (будівельних) пилососів та особливості їх використання

До переліку достатньо потужної техніки, яка використовується при виконанні будівельних чи оздоблювальних робіт безперечно належать будівельні (промислові) пилососи, які можуть ефективно впоратися з любими видами забруднення, які зазвичай супроводжують будівельні чи ремонтні роботи. Будівельний пилосос, який можна замовити та придбати на сайті https://comfy.ua/ua/vacuum-cleaner/tag__promyshlennye-i-proizvodstvennye/, здатен підтримувати належну чистоту в приміщенні, що ремонтується, усуваючи надмірну пилюку чи залишки використаних будівельних або оздоблювальних матеріалів. Такі пилососи є достатньо продуктивними та водночас багатофункціональними агрегатами, які відрізняються від звичайних побутових порохотягів своєю потужністю, яка дозволяє всмоктувати будівельне сміття та пилюку.

Особливості використання промислових пилососів та їх види

Завдяки високій потужності двигуна промисловий пилосос може успішно всмоктувати цементну крихту та залишки будівельних сумішей, тирсу та залізну стружку, побите скло та інші види будівельного сміття, що залишається після ремонту приміщення. Будівельні пилососи завдяки спеціальним перехідником можна під’єднувати безпосередньо до ручного будівельного інструменту, завдяки чому пилюка, тирса чи стружка не будуть розлітатися по всьому приміщенні, а відразу попадатимуть до спеціальної ємності.

Дещо умовно будівельні пилососи можна розділити на декілька категорії, які включають пристрої:

  • що використовуються виключно для сухого прибирання (вони можуть обладнуватися зовнішнім мішком або всмоктувати пил у внутрішній резервуар);
  • які мають спеціальний водяний (аква-) фільтр та можуть виконувати функції миття поверхні;
  • які обладнані внутрішнім контейнером та мішком для збору будівельних відходів.

Використання будівельних пилососів сприяє значному зменшенню затрат часу на прибирання приміщення. Задля продовження терміну експлуатації такого обладнання в його конструкції може бути передбачена функція здування пилу з елементів фільтраційної системи та автоматичного відключення у випадку повного заповнення мішка або контейнера будівельними чи промисловими відходами. Використання промислового пилососа не пов’язане з надмірним шумом, тому його можна безпечно застосовувати в багатоквартирних житлових будинках.

Як обрати вид промислового пилососу

Характерною особливістю кожного промислового пилососу є тип (конструкція) пилозбірника. У більшості видів обладнання використовується класичний варіант вбудованого контейнера, в якому пилюка та часточки будівельного сміття осідають на стінках. В деяких видах промислових пилососів використовуються зовнішні мішки, які після наповнення потрібно спустошувати (в таких випадках варто використовувати респіратори та захисний одяг). Використання аквафільтрів дозволяє використання промислових пилососів для вологого прибирання.

Функціональні властивості промислового пилососу забезпечує достатньо потужний електричний двигун. Для систематичного використання промислового пилососа на будівельних майданчиках потужність двигуна повинна перевищувати 1000 Вт.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя