Верещук заявила, що в Україні можуть оптимізувати виплати для ВПО

Верещук заявила, що в Україні можуть оптимізувати виплати для ВПО.

Верещук заявила, що в Україні можуть оптимізувати виплати для ВПО. Фото: novyny.live

Віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що виплати для ВПО мають бути оптимізовані.

Партнери висувають вимоги щодо оптимізації виплат, про це повідомила Ірина Верещук «Інтерфакс-Україна».

Вона пояснила, що зміни у виплатах пов’язані зі зменшенням фінансової частини бюджету.

— Ми напряму прив’язані до рішень наших партнерів. Партнери ставлять вимоги постійно верифікувати виплати з метою їх зменшення або оптимізації. Йдеться про те, що за міжнародними лекалами 2 роки достатньо для того, щоб адаптуватися, — сказала віцепрем’єрка.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вона також зазначила, що у 2022 році Україна виділила 57 мільярдів гривень на виплати переселенцям, а у 2023 році ця сума зросла до 73 мільярдів гривень. Прогнозується, що у 2024 році кошти на допомогу внутрішньо переміщеним особам знову складуть близько 57 мільярдів гривень.

За її інформацією, в Україні налічується близько 4,9 мільйона осіб, які вважаються внутрішніми переселенцями, з яких 2,5 мільйона отримують виплати щомісяця. Верещук вказала, що кількість внутрішньо переміщених осіб постійно змінюється через міграцію людей за кордон або їхнє повернення до рідних місць (після чого вони втрачають статус внутрішньо переміщених осіб). Однак є і приріст їхньої кількості через евакуацію людей з прифронтових районів.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя