В Запорізькій області побільшало окупантів | Новини Запоріжжя

До тимчасово окупованого Мелітополя приїжджає все більше російських окупантів. Мова йде не тільки про військових, а й про гауляйтерів, робочих та комунальників.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

В місті наразі складно знайти вільне житло, бо завезених окупантів селять у квартири й будинки, які загарбники «віджали» у мирних мешканців. Федоров зазначив, що робітники та комунальники приїжджають до Мелітополя, бо вірять в російську пропаганду в якій кажуть, що «Росія тут назавжди». Крім того, прихильникам «російського миру» дають багато повноважень.

«Їм дають надвеликі повноваження. Наприклад, відбирають у наші місцевих магазини, бізнеси, різного роду виробництва і віддають все це тим хто приїжджає з так званих «ЛНР» й «ДНР», різних регіонів РФ. Тож вони їдуть за наживою опираючись на рашистську пропаганду»,— каже мер Мелітополя.

Він також відзначив, що на окупованій частині Запорізької області продовжують знаходити заміни колаборантам. Наразі новий заступник з’явився у призначеної окупантами виконуючої обов’язки міського голови Мелітополя Галини Данильченко.

«У гауляйтерши Данильченко з’явився черговий заступник, якого прислали з так званого «ДНР». Це той, хто влаштовував антимайдан у Дніпрі у 2014 році, і тепер він буде відповідати за внутрішньо політику», — сказав Федоров.

У допису міського голови Мелітополя зазначено, що гастролер з Донецька — Олександр Остапенко.  Колаборант «прославився» також участю в незаконному збройному формуванні «ДНР».

У державній зраді звинувачують народного депутата з Бердянська від «ОПЗЖ».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя