В Україні переглянули склад «пакунка малюка»: що додадуть та що приберуть

В Україні переглянули склад "Пакунка малюка": що додадуть.

В Україні переглянули склад "Пакунка малюка": що додадуть. Фото: nadrda.gov.ua

Раз на чотири роки в Україні переглядають склад бебі-боксів, які видають батькам при народженні дитини. Тобто цього року зміниться склад та збільшиться його собівартість.

Як повідомили у Мінсоцполітики, вартість «пакунка малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років. З 2024 року це 2563 гривні, а значить собівартість бебі-боксу буде 7689 гривень.

Скоригувати збираються і його зміст. Варіант наразі проходить процедуру реєстрації. «Пакунок малюка» стане більш раціонально укомплектованим. Наприклад, додадуть більше багаторазових вологостійких пелюшок, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшать розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, зменшать кількість найменшого одягу, з якого малюки швидко виростають. Повний список оновленого бебі-боксу буде опубліковано після завершення державної реєстрації.

Як отримати бебі-бокс

Бокс від держави з більш ніж 90 якісними предметами та засобами для малюків можуть отримати всі, у кого народилася дитина, а також усиновлювачі, опікуни, патронатні вихователі, прийомні батьки.

Отримати «пакунок малюка» можна у пологовому будинку. Якщо на момент народження дитини у пологовому будинку закінчилися бебі-бокси, то протягом 30 календарних днів з дня народження малюка можна подати заяву до органів соцзахисту населення або ЦНАП за місцем проживання.

Зазначимо, що українці можуть замість бебі-боксу взяти грошову компенсацію. Однак найчастіше вибирають саме бокси, бо речі з нього в роздріб коштують дорожче. Приклад «пакунка малюка» у 2023 році:

@ elenaklimova22 Бейбі-бокс. Я залишилася задоволена і ним користуюся. А що вибирали ви кошти чи бокс? #пологи #Україна #бейбібокс #оглядбейбібоксу2023 #розпакуваннябейбібокс #немовлята🤱 ♬ оригінальний звук — Олена Климова

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя