В Україні почали штрафувати інструкторів за порушення підготовки водіїв

В Україні набрав чинності Закон, в якому передбачено штрафування інструкторів за порушення підготовки водіїв -

В Україні набрав чинності Закон, в якому передбачено штрафування інструкторів за порушення підготовки водіїв — фото: MSN

Набрав чинності Закон України, який передбачає штрафування екзаменаторів та інструкторів за порушення підготовки водіїв та дозволяє самопідготовку.

Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами» набрав чинності 29 липня, повідомляється у МВС. 

На інструкторів, екзаменаторів та контролюючі органи за порушення підготовки водіїв накладатимуть штрафи. Від 8500 до 13600 грн штрафу може бути накладено на посадову особу навчально закладу у разі порушення.

Що вважається порушенням з боку навчального закладу:

  • підготовка, перепідготовка водіїв транспортних засобів особою, яка не має чинного документа спеціаліста з підготовки водіїв транспортних засобів;
  • допуск до практичної підготовки водіїв, які не склали теоретичний іспит;
  • практична підготовка водіїв з використанням транспортних засобів, обладнаних з порушенням вимог Правил дорожнього руху, або особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами.

Набув чинності Закон України про штрафування інструкторів за порушення підготовки водіїв -Набув чинності Закон України про штрафування інструкторів за порушення підготовки водіїв — фото: MSN

Що вважається порушенням з боку сервісних центрів МВС:

  • порушення посадовими особами сервісних центрів МВС порядку проведення державної акредитації автошкіл та порушення встановленого порядку атестації їх спеціалістів (штраф від 8500 до 17000 грн);
  • порушення працівниками територіальних сервісних центрів МВС встановленого порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами або видачі посвідчення водія (від 17000 до 34000 грн);
  • якщо порушення будуть повторно вчинені протягом року, то за це буде накладено штраф від 34000 до 51000 грн, а також особу позбавлять права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

До чого можна готуватись самостійно: 

  • кандидат у водії зможе обирати, як вчити правила дорожнього руху, основи будови транспортного засобу і основи надання домедичної допомоги — самостійно чи в автошколі.

Для уроків з керування транспортними засобами потрібен буде інструктор автошколи, спеціально переобладнане навчальне авто і визначена кількість годин для кожної з категорій, яку треба провести за кермом. І тільки після проходження практичного навчання в автошколі можна буде скласти внутрішній іспит, а потім і іспит в сервісному центрі МВС.

Раніше RADA.zp.ua повідомляв про те, що Володимир Зеленський підписав закон про доплати та відпустки українським військовослужбовцям.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя