Українські сили просунулися поблизу Пологівського района, — ISW

Українські сили просунулися поблизу Пологівського района, - ISW.

Українські сили просунулися поблизу Пологівського района, — ISW. Фото: facebook.com/GeneralStaff

Вчора, 12 листопада, українські війська продовжили наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися вперед.

Як йдеться у зведенні аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські мілблогери стверджували, що українські сили незначно просунулися поблизу Новопрокопівки і зайняли позиції на північний захід від Вербового.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Український військовий оглядач також повідомив, що українські сили досягли успіху на захід від Роботиного та вибили частини російської 136-ї мотострілецької бригади (58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ) з позицій на тактичних висотах у цьому районі.

12 листопада російські війська продовжили наступальні дії в західній Запорізькій області та здійснили незначне підтверджене просування.

Геолокаційні дані, опубліковані 12 листопада, свідчать про обмежений успіх російських військ на північ від Копані. Інші відомості, отримані 6 листопада, вказують на те, що російські сили успішно відновили свої позиції в окопах між Роботиним і Новопрокопівкою, які раніше втратили.

Український Генштаб повідомив про невдалий штурм російськими військами поблизу Роботиного. Тим часом російський мілблогер твердив, що підрозділи 392-го мотострілецького полку (імовірно, мобілізованого підрозділу) атакували українські позиції під П’ятихатками. Однак північноосетинські добровольчі батальйони «Шторм Осетія» і «Аланія», що діють в тому регіоні, стверджують відсутність активності поблизу поселення.

Добровольчі батальйони повідомляють про невизначені контратаки поблизу П’ятихаток, свідчачи про певний рівень наземної активності в західній Запорізькій області, яка зазвичай перебувала в стані спокою з початку українського контрнаступу.

Російські війська продовжують наступальні операції в районі кордону Донецько-Запорізької області на 12 листопада, але жодних підтверджень про просування немає. Український Генштаб повідомив про невдачі російських штурмів поблизу Золотої Ниви та Старомайорського.

Місцеві джерела також надають розходження щодо подій. Мілблогери стверджують, що українські сили розгорнули додатковий особовий склад в районі Кринок і мають намір перешкодити російським лініям забезпечення та атакувати інфраструктуру, яка з’єднує російську лінію фронту з тиловими районами в окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя