У Запорізькій області ППО збила ворожу авіаційну ракету

У Запорізькій області ППО збила ворожу авіаційну ракету.

У Запорізькій області ППО збила ворожу авіаційну ракету. Ілюстративне фото: ua.news

В ніч з 24 на 25 грудня Повітряні сили відбили ворожі атаки по Україні за допомогою безпілотників, ракет, а також знищили два літаки. Відомо, що ППО спрацювало і в Запорізькій області.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, під час атаки ворог застосував авіаракету Х-59 на Запорізькому напрямку та радіолокаційну Х-31П над Чорним морем. Обидві ракети знищили.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Варто зазначити, що Х-59 – це крилата ракета саме для тактичної авіації, дальність пуску в залежності від модифікації може складати до 45, 110 або 285 кілометрів.

Х-59 – це мала за розміром повітряна ціль. Ця обставина суттєво ускладнює збиття КАР типу Х-59, тому кожне ураження такої повітряної цілі є видатним результатом воїнів протиповітряної оборони України.

Також повідомляється, що вночі 25 грудня окупанти атакували територію України 31 ударним дроном типу Shahed з районів Чауда і Балаклави у Криму, а також двома авіаракетами. 28 БПЛА знищили у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Українські військові збили ворожий літак Су-34 у Донецькій області та Су-30СМ над Чорним морем.

У Запорізькій області ППО збила ворожу авіаційну ракету.У Запорізькій області ППО збила ворожу авіаційну ракету. Фото: t.me/kpszsu

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя