У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря

У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря.

У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря. Фото: t.me/kurtievofficial

Завдяки уважним мешканцям Запоріжжя, які надсилають повідомлення на гарячу лінію «15-80» щодо неприємного запаху в атмосфері, було виявлено ще одне підприємство, яке порушує екологічні норми.

За даними виконуючого обов’язки мера Запоріжжя Анатолія Куртєва, цим підприємством є ТОВ АНКОМТЕХ, розташоване за адресою вулиця Базова, 4.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На території цього підприємства була виявлена специфічна піч невідомого призначення, в якій відбувається плавлення акумуляторів, супроводжуване викидом чорного та смердючого диму.

За його словами, цього разу підприємці перевищили всі можливі межі, не дозволяючи представникам місцевих екологічних органів, районної адміністрації, правоохоронних органів та прокуратури доступу на свою територію і надання будь-якої інформації про орендаря цього промислового об’єкту.

Відповідний протокол про обмеження доступу вже складено та передано правоохоронним органам.

У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря.У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря. Фото: t.me/kurtievofficial

У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря.У Запоріжжі виявили ще одне підприємство, яке забруднює повітря. Фото: t.me/kurtievofficial

Нагадаємо, що нещодавно було виявлено незаконне підприємство на території між ПАТ «Запоріжсталь» та ЗДП «Кремнійполімер». Ця ділянка вже піддавалася перевірці мобільною групою.

На даній території було виявлено два підприємства, що займаються утилізацією різних видів відходів, включаючи небезпечні.

Мобільна група зафіксувала факти незаконного спалювання промислових залишків, а також забруднення ґрунту та навколишнього середовища відходами, такими як гума та сажа. Відповідний матеріал був направлений до Запорізької обласної прокуратури для подальшого розслідування.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя