У Запоріжжі розглянули петицію про заборону «Муніципальної варти»

У Запоріжжі депутати вирішили розібратися з ефективністю "Муніципальної варти".

У Запоріжжі депутати вирішили розібратися з ефективністю "Муніципальної варти". Фото: t.me/kurtievofficial

У Запоріжжі депутати обговорили петицію «Про внесення змін щодо діяльності «Муніципальної варти» Запоріжжя під час військового стану».

За словами авторки петиції Марини Макарової, через те, що фінансування муніципальної варти відбувається із міського бюджету, то недоцільно збільшувати навантаження на бюджет міста, збільшуючи розмір його витрат на суму, яка необхідна для фінансування нового комунального підприємства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

 — Кошти, які таким чином будуть буде вивільнено, вважаю за доцільне направити на допомогу для родин, які постраждали від агресії Російської Федерації, — зазначила авторка Марина Макарова.

Депутати запропонували детально дослідити кошторис Муніципальної варти (а це близько 10 мільйонів гривень) на цей рік та потім прийняти рішення. Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, пише 061.

— Я вважаю, що вона (ред. — «Муніципальна варта») потрібна, але або ж з трошки іншим функціоналом, бо досі ми витрачаємо кошти на охорону об’єктів, залучаючи сторонні організації, — прокоментував депутат Генадій Наумов.

На заступному засіданні бюджетної комісії департамент фінансів має надати план заслуховування фінпланів комунальних підприємств. Депутати наголосили на тому, аби в числі перших була КП «Муніципальна варта», яка б прозвітувала про свою роботу з дня створення з поясненням щодо діяльності у сфері охорони майна.

Варто зазначити, що «Муніципальна варта» покликана надавати охоронні послуги та слідкувати за громадським порядком, а також боротися з порушеннями в сфері благоустрою.

Раніше ми також писали, що в Запоріжжі помітили інспекторів КП «Муніципальна варта», які мають виявляти в громадських місцях курців, котрі палили на площі Маяковського. Більш детально про це можете прочитати тут.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя