У Запоріжжі перейменували вулиці, площу та сквер

У Запоріжжі перейменували вулиці, площу та сквер.

У Запоріжжі перейменували вулиці, площу та сквер. Фото: sosnitsa-rada.gov.ua

Вчора, 12 липня, у Запорізькій міськраді відбулась 19-та сесія міської ради. На ній було розглянуто й перейменування ряда вулиць в місті.

Як повідомили у Запорізькій міській раді, депутати підтримали проєкт рішення про перейменування вулиці Волгоградської на вулицю Володимира Грищенка, Почесного громадянина Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про його смерть стало відомо 22 червня цього року. Володимир Грищенко помер на 78-му році життя. Він багато років був заступником міського голови Запоріжжя, а згодом – радником міського голови.

Володимир Грищенко.Володимир Грищенко. Фото: zp.gov.ua

Також ухвалено рішення про перейменування вулиці Таганської на честь Антона Незоли – загиблого захисника України. Чоловік народився у Запоріжжі, навчався у місцевій школі та здобув вищу юридичну освіту. Працював у Запорізькій прокуратурі понад 10 років. Згодом розпочав адвокатську діяльність.

Антон Незола.Антон Незола. Фото: advokatpost.com

З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів чоловік, не маючи військового досвіду, приєднався до Сил територіальної оборони ЗСУ. Був стрільцем та брав участь у боях за Бучу та Ірпінь у Київській області. Потім їхній підрозділ обороняв Луганщину. Загинув 6 грудня 2022 року у бою з ворожою диверсійною групою біля села Діброва Луганської області. Захисник помітив ДРГ і, попередивши побратимів, першим прийняв бій. Ліквідувавши кількох окупантів, зокрема командира групи, сам боєць отримав смертельне поранення. Своїми діями він допоміг утримати позицію та зберегти життя пораненим побратимам. Воїнові було 40 років.

Тепер іншу назву носить і запорізький сквер «Індустрія», тепер це сквер «Запорізьких стрільців», щоб увічнити бойову славу військовослужбовців створеного у Запоріжжі 6 стрілецького батальйону.

Раніше ми писали, що депутати прийняли рішення про перейменування вулиці Волзька на честь запорізького музиканта Андрія Лободи.

Затверджено також рішення про перейменування площі Пушкіна на площу імені Володимира Вернадського.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя