Творчість заради допомоги: тероборонець з Токмака продає власні картини, щоб допомогти побратимам | Новини Запоріжжя

На початку повномасштабного вторгнення експравоохоронець з нині окупованого Токмака добровільно вступив до лав територіальної оборони. Андрій «Бача» Овчаренко наразі в запасі, але не припиняє допомагати побратимам — збирає кошти на оптичні прилади.

Про це повідомляє «Суспільне».

Після початку повномасштабного вторгнення 55-річний «Бача» долучився до територіальної оборони. Чоловік мав бойовий досвід — пройшов афганську війну. Згадує, що у взводі з 30 чоловік бойовий досвід був лише у чотирьох: у нього та ще трьох учасників антитерористичної операції. Всі інші ніколи зброю в руках не тримали. У січні цього року добровольчий підрозділ розформували і Андрій залишився в Запоріжжі.

Військовослужбовець згадує, що в ніч на 24 лютого 2022 року малював картину. З того дня він регулярно їх створює.

«Чотири ранку. Воно ще було темно. Але вже почало гупати. Я зразу не зрозумів. Тоді прокинулась дружина, каже: «Війна! Дивись, що ти намалював!». Ну там, як вибух. Я коли приїздив додому, може, нервова система так спрацювала, що мені треба було відволікатись від війни. І коли я малюю, я туди повністю поринаю», — каже Андрій Овчаренко.

Власноруч написані картини й календарі чоловік продає на благодійних аукціонах. На зібрані кошти купує оптику, яка вкрай необхідна побратимам на передовій. Андрію вдалося зібрати 20 тисяч гривень і зупинятися він не планує: надалі малюватиме і збиратиме благодійні кошти для українських захисників.

Від черепів та пір’їв до «шахідів» та С-300: запорізька художниця пише картини на уламках снарядів для допомоги армії.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя