Тяжке поранення та велика крововтрата: у Запоріжжі ветеринари та волонтери врятували собаку, яка отримала важке поранення під час обстрілу, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Щодня військові російської окупаційної армії завдають десятки ударів по Запорізькій області. Внаслідок ворожих обстрілів отримують поранення й гинуть не тільки люди, але й тварини. Бо у прифронтових містах Запорізької області та зонах бойових дій і досі залишається багато тварин.

Про це йдеться у статті «Контужені й розірвані снарядами: зооволонтери притулку рятують тяжкопоранених безхатніх тварин з зони бойових дій у Запорізькій області».

Оріх — колишній домашній пес з-під Оріхова. Покинуту собаку побачив український захисник й почав підгодовувати. Чотирилапий довірився чоловіку та пішов з ним на контакт.

Коли військовий годував Оріха, російські загарбники накрили населений пункт вогнем: чоловік і пес отримали дуже важкі поранення. Військового терміново відправили до шпиталя. Його побратими, які під час удару отримали контузії, трошки оговтавшись, вирішили рятували чотирилапого, в якого снарядом розірвало грудину до серця. Військові зателефонували до притулку та попросили прийняти поранену тварину. 70 кілометрів вони везли Оріха в обласний центр.

Поки собаку доправляли до Запоріжжя, волонтери обдзвонювали ветеринарні лікарні, які б могли прийняти тяжкопораненого пса та відразу прооперувати. 

Собака з великою крововтратою і дуже тяжким пораненням не тільки перенесла дорогу, але й операції.

«Я була шокована, коли лікарі зашили рану. Там великий об’єм поверхні розірвано, як вони стягнули й зібрали це все, і як пес пережив наркоз й все інше. Господар — молодець, вижив. І пес вижив. Чоловік каже: як одужає, зможе забрати Оріха. Тому ми йому наразі не шукаємо нових господарів, але збираємо кошти на вольєр. Зараз ми його поселили в розбірну клітку площею один метр на 70 сантиметрів, з якої двічі на день треба виводити собаку. В Оріха мають бути гідні умови, тому збираємо на вольєр два на три метри, який наразі коштує 43 тисячі гривень», — розповідає Ірина Дідур, голова громадської організації по захисту прав тварин «Дай Лапу, друже» та однойменного притулку.

Запорізький притулок лікує понад 100 тварин, яких вивезли з фронту

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя